Astrit Seljmani jublar efter sitt 2-0-mål. Foto: Göran Lenz, apb.se
Det blev en trevlig nationaldag för Torns del. En stark spelmässig insats mot topplaget Oskarshamn och tre poäng gör att Torn blandar sig i den absoluta toppstriden på nytt.

Länkar:

Det var full omgång idag i division 1 och det var inte lätt att förutse resultaten i dagens omgång. Toppduon Mjällby och Oskarhamn förlorade och tabelltoppen tätnar. Samtidigt plockade samtliga lag som för närvarande ligger i botten av tabellen poäng, vilket innebär att skillnaden mellan topp och botten minskade i dagens omgång.

Matchen mellan Torn och Oskarshamn kändes på förhand som en ganska öppen historia, med viss fördel för gästerna som visat fin form på sistone och kom till Tornvallen med fyra raka segrar i seriespelet.

Oskarshamn var också det lag som hade ett litet övertag direkt i matchinledningen. Gästerna hade också matchens första riktiga farlighet i den 12:e minuten, men Philip Mårtensson i Torns mål kom ut och räddade nickläget från nära håll.

Några minuter senare skulle Torn ta över matchen fullständigt.

I den artonde matchminuten kom Torns ledningsmål på lagets tredje vänsterhörna i matchen. Det var Andreas Åkerlund som tog hand om hörnan och slog en fin boll som Adam Olofsson mötte på huvudet framför den närmaste stolpen och 1-0 till Torn var ett faktum. Det kändes som att ledningsmålet var startskottet till att Torn skulle dominera resterande delen av den första halvleken klart.

Torn hade ändrat om en del i laget jämfört med senaste matchen mot Kristianstad. Offensivt fick vi se ett Torn som skapade betydligt fler möjligheter jämfört med senast. Samarbetet mellan Oscar Ahlgren och Astrit Seljmani fungerade bra och bar frukt i den 30:e minuten.

Oscar Ahlgren spelade nämligen fram Astrit Seljmani på högersidan. Astrit avancerade in i straffområdet och placerade in 2-0 intill den bortre stolpen.

Torn hade ytterligare möjligheter att utöka sin ledning i den första halvleken, bland annat genom Oscar Ahlgren som hade ett ypperligt skottläge i straffområdet men skottet gick ganska rakt på målvakten. Det kändes definitivt som att det har närmare 3-0 än 2-1 i den första halvlekens slutskede.

Oskarhamn skulle dock komma tillbaka något i den andra halvleken. Gästerna gjorde ett byte redan i halvtid och satsade framåt för att få till stånd ett reduceringsmål till att börja med.

I den 55:e minuten fick gästerna utdelning efter en trippelhörna. Gästernas Filip Jägerbrink fick nickläge en bra bit ut i straffområdet men nicken var så pass välplacerad att Torn inte kunde hindra bollen från att gå i mål uppe vid det vänstra krysset. Oskarshamn hade reducerat till 2-1 och fått precis den start på den andra halvleken som man behövde.

Därefter hade gästerna fortsatt ett visst spelövertag i sin jakt på ett kvitteringsmål, men det var Torn som hade de klaraste målchanserna till att göra ytterligare mål i matchen. I den 68:e minuten hade Torn en farlig dubbelchans där Oskarshamn höll på att styra bollen i eget mål, men målvakten lyckades få en tå på bollen.

Torn hade ännu ett utmärkt läge att avgöra matchen i den 86:e minuten när Astrit Seljmani avancerade in i straffområdet från höger, Oscar Ahlgren fanns i ett öppet läge, men Astrit gick på eget avslut som gick utanför.

Minuten därpå fick Oskarshamn en kvitteringsmöjlighet på ett av deras många långa inkast i matchens slutskede, Torn hade vissa problem att försvara sig mot gästernas inkast och den här gången fick gästerna chansen från nära håll framför mål, men bollen gick mellan benen på bortaspelaren som fick läget.

Närmare än så kom inte gästerna ett kvitteringsmål och när domaren blåste av i den 94:e minuten kunde vi konstatera att Torn tagit en meriterande och rättvis seger mot tabelltvåan Oskarshamn.

Det tätnar som sagt i tabelltoppen efter dagens omgång och nu är det sex lag inom fyra poäng högst upp i tabellen.

Torn återfinns fortfarande på fjärde plats och redan på lördag väntar en ny toppmatch på Tornvallen då Torn tar emot trean Tvååker.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar från Richard ”Kalle” Ringhov

”-Tycker att vi gör en taktiskt bra match. Vi lägger ner ett enormt jobb idag. Första halvlek är strålande. Vi visste vad som väntade i andra halvlek men vi redde ut det. Vi har också chanser att stänga matchen. Dock tycker jag vi är värda att vinna matchen.”

Lör 23/3 13:00