Referat: Torns IF - Klippans FF/Kvidinge IF
Storseger mot Klippans FF/Kvidinge IF
2019-09-24 11:15
Torn fick bra utdelning på sina hörnor. Foto: Göran Lenz/apb.se
Damlaget vann i söndags med hela 6-0 mot Klippans FF/Kvidinge IF efter en helgjuten insats.

Matchen spelades i strålande höstsol och några av föreningens eldsjälar hade dragit igång en kampanj för att locka publik så alla förutsättningar för en trevlig eftermiddag på Tornvallen fanns på plats. Dessutom hade vårt yngsta flicklag (F2010/11) engagerat sig för att sköta bollservicen under matchen.

Det blev en stor succé. 120 åskådare kom, vilket är nytt publikrekord för vårt damlag, och grillarna gick varma och hamburgarna såldes i snabb takt.

Damlaget gjorde sitt till för att förgylla folkfesten. Redan efter 4 minuter nickade Amanda in 1-0 på en bra slagen hörna från Johanna. Efter 8 minuter fick Torn en ny hörna och Johanna och Amanda körde en favorit i repris, 2-0. Därefter hade Torn full kontroll över matchen, även om det dröjde till den 53:e minuten innan Johanna gjorde 3-0 efter en soloprestation. Sen rullade det på. Alice gjorde 4-0 i 67:e, Johanna gjorde 5-0 i 79:e och Emilia avslutade målfyrverkeriet med att göra 6-0 i den 83:e minuten.

Slutet av matchen fick avgöras på gräsplanen efter att en befarad nackskada på en spelare i motståndarlaget lett till planbyte. Enligt den information vi fått gick det förhållandevis väl med den skadade spelaren och vi önskar henne en snabb återkomst till fotbollsplanen.

Det var en nöjd lagledare Leif Håkansson som summerade dagen:

– Vi gör återigen en väldigt bra match och vinner klart med 6-0. Mycket bra laginsats idag. Kan inte mer än vara nöjd. Samtidigt vill vi tacka alla de som ställde upp och grillade och gjorde dagen helt perfekt. Tack från hela damlaget.