Referat: Torns IF 1 - Staffanstorp United FC 1
Seger i andra matchen
2019-08-16 23:44
Matchen hemma mot Staffanstorp United FC slutade med en klar 5-0-seger.
På förhand väntade vi oss en mycket jämn match. Våra motståndare som är nykomlingar i höstens serie har redan spelat mycket jämnt mot topplagen från vårserien.

Matchen var också inledningsvis mycket jämn. Staffanstorp hade bästa chansen när de kom helt fria med Simon, men dock fick de se sitt avslut hamna precis utanför mål. Vi hade också någon väldigt bra chans, men vi fick inte heller avslutet på mål och de första 20 minuterna slutade trots några bra möjligheter mållösa.

Staffanstorp spelade en trevlig fotboll, i kombination med att vi inte riktigt kom upp i vår nivå. Amir tog direkt tag i situationen och laget växlade omgående upp. Efter det fick vi lite mer kontroll på spelet, med fler passningar i spelyta två och tre. Samtidigt som vår defensiv blev mer kompakt. Detta resulterade i att vi fick ett litet tryck på motståndarnas mål och Noël kunde i den 39:e matchminuten göra vårt ledningsmål genom starkt huvudspel från en bra slagen hörna av Matthew.

Strax innan domaren skulle blåsa av hann Matthew dra på en soloprestation som han själv avslutade med ett skott i insidan av stolproten. 2-0 var ett faktum och halvtidsresultatet.

Andra halvan av matchen fick vi ännu en gång se ett motståndarlag som ville nå mer än vad tavlan visade. De jobbade hårt och satte en betydligt högre press. Vi tvingades hitta lite längre passningar till en början, men efter att det tickat några minuter på klockan och killarna blivit varma i benen, bjöd vi på väldigt bra fotboll.

I 60:e minuten visade vi riktigt vinnarkaraktär när vi först gör en mycket bra kontring via Abbe, som slår ett inlägg med precision.  Vi får dock inte riktigt till ett avslut. Men direkt efter när Staffanstorp försöker ställa om vinner Friberg och Matthew tillbaka bollen efter hårt jobb och lyckas därefter passa Noël, som felvänd serverar Matthew vid straffpunkten och vid den positionen gör Matthew inget misstag när han utökar till 3-0.

Efter målet såg vi många trötta ben i båda lagen, men Staffanstorp hade verkligen inte gett upp utan de visade mycket karaktär. Vi gjorde en del byten och när Oliver, Hannes och Adam kom in fick hela vårt lag mycket mer energi. Alla tre gör väldigt bra insatser och hjälper oss framförallt med att behålla bollen inom laget genom bra rörelser och hela tiden korrekta beslut.

Vårt fjärde mål kom när Wallin gjorde en fantastisk löpning över hela plan med bollen efter att ha spelat hårt i 70 minuter. Han gör ett inlägg där Adam väldigt smart och osjälviskt släpper bollen till Abbe som gör 4-0.

När det var cirka 10 minuter kvar var det den här gången Alper som trycker upp och är med i anfallet. Bollen hamnar hos Oliver som viker in och slår ett bra inlägg till Alper som snyggt nickar ner bollen till Adam. Den här gången tar Adam hand om avslutet själv och skjuter in femman, fast  det såg ut som att Alper var sugen på att få tillbaka den.

Under slutminuterna försöker Kamil, som gjort en väldigt bra insats, på en favorit i repris från Nike-matchen senast, men lyckas inte riktigt med det sista momentet. Synd!

Vi noterar att vi hade en backlinje som inte bara jobbade hårt defensivt utan konstant försökte att hjälpa till i offensiven. Mycket imponerande.

Kul att Martin och Alper som spelar mittbackspar idag löser det så bra och att Simon B håller nollan. Vi får inte heller glömma att nämna mycket hårt jobb av Friberg, Simon R och Johan där de sliter och krigar hela matchen och är involverade i det mesta. Även en eloge till Kayvan och Jeremy som ställde upp i sista minuten.

Mycket bra insats av alla och vi lyckas ta tre poäng.