Samling:11:45
Referat: Högaborgs BK - Torns IF 1
Oavgjort på bortaplan mot Högaborgs BK
2019-06-16 23:28
Första halvlek bjöd på hela sex mål. Matchen slutade 3-3 efter en mållös andra halvlek.
Högaborg började piggt och de pressade högt, vilket resulterade i att de vann bollen i vårt straffområde redan efter två minuter, och innan matchen knappt hade börjat var det 1-0. Vi svarade dock genom att i anfallet efter kvittera till 1-1 genom Diako, som distinkt placerade in bollen med en bredsida.

Vårt ledningsmål skulle också komma sju minuter senare när Kayvan är säkerheten själv i ett friläge. Inom loppet av drygt 10 minuter hade vi hunnit ligga under och vända till ledning. Ett par minuter efter vårt ledningsmål skulle även Matthew få skriva in sig i protokollet och göra 3-1.

Motståndarna hade väldigt dålig organisation, vilket resulterade i korta anfall för deras del, samtidigt som vi fick kontrollera spelet. Med 10 minuter kvar på klockan till paus skulle hemmalaget få den hjälpen de behövde för att hitta tillbaka. Deras spelare körde en fantastisk soloprestation där han på egen hand snurrade och ett par meter utanför straffområdet sköt in bollen otagbart i krysset. Bara minuter senare skulle även hemmalaget skruva in en frispark direkt i mål och matchen var kvitterad igen.

Båda lagen gjorde en bra andra halvlek. Högaborg hade ett par halvchanser de inte förvaltade, men vi hade de bästa chanserna. Vi lyckades inte få in bollen när vi var fria med målvakten ett par gånger. Med tio minuter kvar fick vi även avsluta matchen med en man mindre då Alper synat sitt andra gula kort för dagen. Och då gällde det bara att spela av matchen utan att tappa poäng.

Fast vi inte vinner matchen gör vi en bra insats där killarna visar karaktär när de krigade hårt i 90 minuter och gjorde sitt yttersta.