Seger mot BK Flagg
2019-02-24 17:43
Vinst i första DM-matchen hemma mot BK Flagg med 6-0!
Söndagen bjöd på en fantastisk sol och ett perfekt tillfälle att spela fotboll på.

Domaren startade igång matchen och bortalaget avvaktade i sin press och försökte minimera spelyta två och tre för oss. Detta resulterade i att vår backlinje fick lite mer tid med bollen än de förväntat sig på förhand.

Men då BK Flagg lyckades bra med sin täckning fick vi svårigheter i våra uppspel. Vid ett flertal tillfällen förlorade vi bollen och motståndarna kunde kontra, vilket medförde att det blev några defensiva omställningar för vår del.

De första trettio minuterna hade vi mest boll, medan motståndarna försvarade kompakt. Bästa och kanske enda chansen fram till vårt mål, hade vi på en frispark som precis hamnade utanför mål.

Utöver detta hade knappt något av lagen mer än ett par halvchanser.

När det endast var ett par minuter kvar av första halvlek såg det ut att sluta 0-0. Men strax innan domaren skulle blåsa av första halvlek fick vi en till frispark i ett identiskt läge som tidigare. Även denna gång slogs frisparken med mycket kvalité och nu letade bollen sig in i mål.

1-0 i halvtid.

Under pausen pratade vi om hur vi skulle komma åt spelyta två och tre mycket bättre. Spelarna tog åt sig och knappt fem minuter in på andra halvlek gjorde vi 2-0.

Killarna fortsatte att trumma på och hittade ytorna för att hitta rättvända spelare, vilket också ledde till att vi gjorde ytterligare fyra mål innan matchen tog slut.

En bra match från samtliga spelare, och första DM-matchen slutade med en härlig seger!