Referat: Lunds BK U17 - Torns IF
1-1 borta mot Lunds BK
2019-03-10 22:24
Under söndagen spelades en träningsmatch mot Lunds BK U17 som slutade oavgjort.
Matchen öppnades med ett väldigt högt tempo där båda lagen satte direkt press på boll. Vi löste Lunds förstapress väldigt bra, men lyckades aldrig etablera längre anfall.

0-1 kommer just genom att vi spelar oss igenom deras förstapress där Daniel ur en snäv vinkel gör mål.

Vi fortsatte vår press efter målet, men hemmalaget löste det väldigt bra, vilket tvingade oss till att jobba långa perioder utan boll. LBK hade allt längre anfall och vi fick jaga en del. Under den här tiden hade de en väldigt stark period, där de även hade en boll i stolpen. Men trots övertaget för hemmalaget kom vi i en väldigt bra omställning som nästan resulterade i en utökad ledning.

Klockan började gå mot slutet av första halvlek, och strax innan signalen så lyckades Lunds BK kvittera på en omställning.

Halvtid 1-1.

Andra halvlek drog igång och direkt fick vi tag i ett dåligt tillbakaspel, motståndarnas målvakt var väldigt långt ut, men vårt avslut hamnade precis utanför. Det var nära ...

Det kändes som att det skulle bli en mycket bra inledning, men trots det var det Lund som öppnade bäst. Första 15 -20 minuterna blev vi tillbakatrycka och hamnade långt ner i plan. Då kom Lund med många inlägg, men ett organiserat försvarsspel löste samtliga.

En av gångerna, just på ett sånt inlägg, kom en LBK-spelare högst och tvingade Simon till en fantastiskt räddning och resultatet var fortfarande 1-1.

Det kändes som att hemmalaget närmade sig ett ledningsmål, så vi fick förtydliga att vi måste stänga deras spelyta två bättre, för att förhindra de farliga uppspelen dit. Våra killar utförde detta och resultatet blev betydligt fler bolltapp i speluppbyggnaden för Lund. Vi kom plötsligt i en hel del omställningar, men med lite slarviga passningar i sista tredjedelen.

I slutet hade båda lagen chanser att avgöra. Lund hade ett friläge som Simon räddade, och vi hade ett friläge och en nick som hamnade precis utanför.

Ett rättvist resultat, och en nyttig match för vår del där vi fick spela mot ett väldigt bollskickligt lag som löste vår förstapress och tvingade oss att ändra lite i instruktionerna i försvarsspelet.

Mycket imponerad av att killarna kämpade sig igenom hela matchen med en sån glöd och vilja. Killarna visade upp ett organiserat försvarsspel, speciellt i de defensiva omställningarna och i förmågan att stänga av motståndarnas spelyta två och tre.

Tack till Lunds BK för ett trevligt välkomnande och en bra match. Vi önskar dem lycka till i P17 Allsvenskan.