Samling:11:45
Referat: Vellinge IF - Torns IF
Vinst i seriepremiären för P19
2020-08-09 22:48
Efter en lång väntan var det dags för Herrjuniorserien att dra igång. Motståndarna i första omgången var Vellinge IF på bortaplan och matchen slutade med en 3-2-seger.
Domaren blåste igång och matchen började lite avvaktande, kanske typiskt för en seriepremiär. Vi arbetade oss dock in i matchen och tog tag i taktpinnen efter hand. Ett par fina kombinationsspel med passningar i spelyta två resulterade i några bra möjligheter som hemmamålvakten parerade.

Målet låg i luften och i minuten strax innan halvtid kom också första målet. Dock oväntat i motståndarnas favör efter en frispark som ändrade riktning via muren. Rasmus som snabbt uppfattade situationen reflexräddade, men en Vellingespelare hann först på returen och vi var i underläge med 1-0 i paus.

Frustrerade spelare i paus, men allt fortsatt i egna händer. Domaren blåste igång andra halvan av matchen och Jeremy gör sin markering i första spelminuten och serverar Johan framför målet som säkert kvitterar till 1-1.

Efter målet tog vi ett kraftigt kommando om matchen och det kändes som att ledningsmålet skulle komma när som helst. Trots vårt stora bollövertag så försvarade sig Vellinge mycket stabilt och tillät endast halvchanser.

Efter 70 spelade minuter blåste domaren för en kort vattenpaus. Och när matchen drog igång igen kom hemmalaget in med ny energi och ännu en gång tog de ledningen. Den här gången nickade de en hörna i mål vid främre stolpen.

Vi försökte trycka på med passningar i spelyta två och med spelöverflyttningar, men Vellinge löste det bra och kom i två farliga omställningar där de kunde punkterat matchen. Bra försvarsagerande från Rasmus, Alper, Khader och Joel höll matchen fortsatt vid liv.

Pga vattenpausen och ett flertal avbrott var det en hel del tilläggsminuter att spela. I den 94:e matchminuten hittade Emil en fin passning till Jacob som, tillbaka efter lång skadefrånvaro, snyggt vände bort sin markering och sköt in kvitteringsmålet, 2-2. Killarna hämtade bollen snabbt och gick i slutminuterna för ytterligare ett mål.

I den 96:e minuten fick Vellinge en frispark där de lyfte upp alla in i vårt straffområde i en chansning att få med sig tre poäng. Rasmus plockade ner frisparken och slog en fantastisk boll mot Navid, samtidigt gjorde Emil, Jacob, Hamza med flera snabba och långa omställningslöpningar. Navid snurrade bort sin markering och slog in den i boxen till Hamza som i den 97:e matchminuten avgjorde matchen.

En mycket underhållande och spännande match som bjöd på det mesta, och framförallt fick vi med oss tre poäng mot ett välspelande och hårt jobbande Vellinge IF.