Samling:17:45
Referat: Furulunds IK A - Torns IF 2
Oavgjort mot Furulunds seniorlag
2020-04-02 14:09
Matchen borta mot Furulunds IK slutade 3-3, efter en spännande avslutning med 5 mål under de sista10 minuterna.
Furulund inledde bra när de minimerade spelyta två och tvingade oss att slå våra uppspel in i spelyta tre där de vann bollen i ett senare skede. Första halvlek spelades bollen mestadels på vår sida av planen, antingen i vår backlinje eller via bollinnehav av Furulund.

Våra anfall var väldigt korta och vi hade inte ett enda avslut på mål i första halvlek. Däremot försvarade vi oss väldigt organiserat och kompakt vilket resulterade i att hemmalaget inte hade speciellt farliga chanser.

Den enda möjligheten motståndarna hade, var via ett distansskott som träffade stolpen och  halvtidsresultatet var 0-0.

Andra halvlek började med att vi frispelar en Furulundsspelare som säkert gjorde dagens första mål. Efter det första målet fortsatte andra halvlek likt den första, där inget av lagen hade något avslut på mål.

I den 80:e minuten serverar en motståndare Otto som tackar och rundar målvakten och kvittar till 1-1. Minuten senare kombinationsspelade Nawid och Edin sig igenom via en pass från Phillip och vi tog ledningen till 1-2. Bara 2 minuter senare gör vi ett mer eller mindre identiskt anfall och resultatet var då 1-3.

Det dröjde dock inte länge till dagens nästa och femte  mål. Efter avspark kom en längre passning, lite nonchalant försvarsspel från oss, och så var matchens nya ställning 2-3.

Vid den tidpunkten öppnades det upp stora ytor för vår del, och vi testade målvakten i hemmalaget ett flertal gånger. Men istället för att få in ett avgörande till 2-4 så kunde Furulund med matchens sista tillslag kvittera till 3-3 via en bra slagen hörna.

En bra match för vår del, där vi jobbade hårt i 90 minuter.

Lör 13/4 12:30