P19 - 1
Referat: Wä IF - Torns IF 2
Vinst i andra seriepremiären för U19
2019-08-26 09:32, P19 - 1
Det blev även en vinst i första matchen i Herrjunior Division 2 Östra. Matchen spelades på bortaplan mot Wä IF och slutade 0-4.
Wä IF som är nykomlingar hade redan hunnit spela två matcher i serien och fått in matchtempo. Vi hoppades ändå att vårt hårda jobb under sommarens träningar skulle ge utdelning. Eftersom hemmalaget hade orange färg på sina tröjor fick vi möjlighet att spela i vårt snygga bortaställ.

Inledningsvis var matchen trevande. Vi hade problem med att etablera anfall i spelyta två, en kombination av att vi saknade spelbredd och spelbarhet. Dock hade hemmalaget sina egna bekymmer där de inte riktigt kunde etablera längre anfall och blev väldigt raka i sitt spel.

Det skulle dröja till matchminut 33 innan något lag skulle få till första farligheten för dagen. Den chansen var vår och började genom att Lindqvist hittade Diako som felvänd spelade tillbaka till Lindqvist som gjort sig av med sin markering. Därefter slog han en fantastisk boll till Hampus som sedan gör ett inlägg av högsta kvalité till Kayvan som på ett tillslag gör det viktiga ledningsmålet.

Målet satte lite press på Wä och parallellt med det fick vi betydligt mer struktur på såväl offensiven som defensiven.

Innan domaren blåste av för halvtidspaus kom en mittback i hemmalaget sent in i en duell med Joffi och fick syna ett direkt rött kort. Vi skulle alltså få spela med en man mer kommande halvlek.

Början på andra halvlek blev en mardrömsstart för hemmalaget som redan i första minuten blev tvungna att byta ut sin målvakt mot en utespelare som fick hoppa in mellan stolparna. Några minuter senare skruvade Diako snyggt upp en frispark i vänstra krysset och 0-2 var ett faktum.

Motståndarna tappade successivt motivationen och det blev spel mot ett mål. Joffi utökade till 0-3 via en mycket bra slagen hörna av Nima, och fyran gjordes av Birhat som slog en fräck hörna direkt i mål när motståndarna var lite för fokuserade på Kamil.

En mycket stark inledning på Herrjunior Division 2 Östra. Alla gjorde en bra insats där vi inte bara vann en klar seger utan också höll nollan. Extra beröm till vårt mittbackspar Liam Z och Sami för deras fantastiska kommunikation med hela laget.  Vi måste också hälsa Charlie och Hampus välkomna tillbaka till Torn. Båda är direkt involverade i dagens seger vilket är väldigt kul att se.