Plats:G:a Idrottsplatsen A-plan (friidrottsyta)
Referat: Kristianstad FC - Torns IF
Revansch mot Kristianstad FC
2021-08-30 10:54, P19 - 1

Matchen borta mot Kristianstad FC slutade 3-0 i Torns favör

Vi gästade Kristianstad för andra gången under årets serie upplaga. I senaste omgången var vi extremt tillbaka pressade då vi fick spela med en man mindre i 70 minuter. Trots det fick med med oss en poäng efter sen kvittering av Johan och en straffräddning från Viggo.

Under den här matchen kom vi in med en jätte bra inställning, och inledde därför starkt i vanlig ordning. Motståndarna var slarviga och förlorade bollen ett flertal gånger nära sitt egna mål. Tyvärr förvaltade vi det inte detta och första 20 minuterna var fortsatt 0-0. Robin tyckte dock annat i 22:e minute då matchens första mål gjordes.  Anfallet påbörjades när Jacob satt igång en vass omställning och frispelat Robin som på ett snyggt sätt tagit med sig bollen, avslutade därefter distinkt.

Sista 10 minuterna av första halvlek fick hemmalaget ett kraftigt tryck mot vårt mål där det skickades inlägg och hörnor med jämna mellanrum. Kristianstad lyckades dock endast vaska fram halvchanser och 0-1 var resultatet i halvtid.

Andra halvlek började på samma sätt som första slutade, där hemmalaget var bollförande. När vi väl fick tag på bollen var vi dock riktigt farliga nästan vid varje tillfälle. Vid just en bollvinst där Emil spelade Nawid i djupled, lyckades Nawid i sin tur servera Robin som gjorde sitt andra mål för dagen.

Med 10 minuter kvar på klockan gjorde Jakob E en stabil räddning när han var ensam med motståndarnas forward. Istället skulle Jacob B få matchens sista replik med att stänga matchen. Siffrorna skrevs till 0-3 och ytterligare en trepoängare var ett faktum. Kul och se Isak tillbaka på plan igen efter en längre tids skadebekymmer med fotleden.