Referat: Torns IF Herrar - Torns IF 1
Förlust mot herrarna med 2-0
2020-02-02 21:08, P19 - 1
För P19:s del väntande en av årets mest spännande dagar med match mot föreningens herrlag.
Domaren blåste i sin visselpippa och en match killarna väntat länge på drog igång. Vi märkte tidigt att herrarna löste vår press utan bekymmer och vi valde att spela lite mer tillbakadraget.

När vi väl vann bollen inledningsvis försökte vi bygga upp våra anfall och hålla bollen så gott vi kunde. Motståndarna hade ständigt halvchanser i form av såväl inlägg som hörnor, som med jämna mellanrum skickades in i vårt straffområde. Men trots press mot vårt mål hade vi ett ypperligt läge att ta ledningen när Matthew sprungit sig fri efter en fenomenal passning från Isac. Bollen räddades genom en väldigt bra benparad.

Herrarna fortsatte trycka på för ett ledningsmål och chanser saknades inte för deras del, dock så fanns inte skärpan riktigt där. Vi fortsatte att försöka bygga upp spelet med passningar i spelyta två, i en kombination med att komma i farliga omställningar så gott vi kunde. En farlig frispark var inte många centimeter ifrån att nå Eron fri framför mål,  Isac hade en cykelspark som hamnade precis utanför mål, och där var en straffsituation som eventuellt kunde gått i P19:s favör.

Men när klockan tickat upp mot 35:e minuten kändes många ben i P19 tunga. Det var med nöd och näppe som vi gick ut från första halvlek med ett oavgjort resultat.

Andra halvlek startade och en ny formation testades i P19 för att försöka få till lite mer offensivt. Men medan tiden gick så blev vi allt tröttare. Herrarna tryckte på totalt, men vi försvarade oss väldigt stabilt och organiserat.

I matchens 70:e minut kom vi i ett av våra få bra anfall i den andra halvleken. Navid spelade fri Kamil som tagit en lång löpning, men fick se sitt avslut hamna strax utanför stolpen. Herrarna svarade direkt med matchens första mål via en bra slagen hörna.

Matchen sista tio minuter blev väldigt tunga, men killarna kämpade på och slet så gott de kunde. Herrlaget kunde dock genom ett vackert anfall öka ledningen till 2-0 vilket också blev dagens slutresultat.

En mycket givande match för oss i P19, där vi fick jobba otroligt hårt, och ta stor lärdom från våra egna seniorer.